Rabarber Frozen Yoghurt #trend #iloverhubarb


Nog een recept met rabarber, nu volop verkrijgbaar, geniet ervan nu het kan.

Ingrediënten:

  • 450 gram rabarber
  • 50 gram honing
  • 150 gram suiker
  • vanillemerg van 1/2 vanillestokje
  • 500 ml yoghurt
  • 100 gram cremefraiche

Ook lekker: vervang de helft van de rabarber door aardbeien (niet meekoken)

Bereidingswijze:

Snijd de rabarber in stukken en kook deze met de suiker, vanille en honing totdat deze lekker zacht is.

Maak hiervan een gladde moes met staafmixer of keukenmachine en roer hier de yoghurt en creme fraiche doorheen.

Doe nu het mengsel in een vormpje (siliconenbakmat of old fashion waterijsvormpje) en zet dit 4 uur in de vriezer.

Heb je een ijsmachine dan kun je het ook in de ijsmachine maken waardoor het iets luchtige wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: